Alle ouderen aan de tablet

tabletsBij het openslaan van het reclame krantje, kom je ze altijd tegen: de tablets! Dit handig apparaat dat kennelijk alles kan wordt steeds meer door ouderen aangeschaft. Verkregen met de verjaardag, bij de aankoop van een nieuw bankstel of kranten abonnement, .., inmiddels heeft 52% van alle ouderen een tablet.

Je kunt ermee telefoneren zonder kosten, brieven schrijven zonder zegels, alles opzoeken zonder bomen te kappen, foto’s bewaren voor in alle eeuwigheid, direct informatie delen met je vriend(in) die ver weg woont. De kinderen zeggen dat het heel makkelijk is: “Je hebt geen handleiding nodig, Oma!”. En snel gaan de kindervingers over het scherm, vele kleuren zijn te zien en het piept: Je hebt een berichtje.

Eenmaal thuis op de bank bij een kop koffie blijkt dat het helemaal niet zó eenvoudig is de weg te vinden op een nieuw apparaat dat geen handleiding heeft.Even proberen, maar de angst om iets stuk te maken weerhoud senioren vaak om ermee door te gaan. Uitleg vragen aan de kinderen en kleinkinderen levert vaak op dat het te snel gaat. Een senior heeft veel levenservaring en bij iedere actie méér vragen, een kind gaat gewoon beginnen zonder erbij stil te staan wat er zou kunnen gebeuren.

Beste oplossing is hulp van buiten te vragen. In Almere kunt u wekelijks terecht bij een inloopochtend waar u met uw vragen terecht kunt. U kunt met uw tablet binnenlopen en uw vragen stellen aan een vrijwilliger. In een uur worden een aantal vragen beantwoord en kunt u oefenen op uw eigen toestel. Vervolgens gaat u thuis verder en als u een nieuwe vraag heeft komt u gewoon langs bij de inloopochtend. U kunt ook terecht met vragen over de smartphone of de laptop.

Kosten voor een uur één op één advies zijn € 15,- . Het geld komt ten goede aan het doel om nog meer ouderen online te brengen.

De locaties en tijden vind u hier.
U kunt ook bellen met de initiator Claudia Ziegler-Zech 06-11124078.

Reacties zijn gesloten.