Krantenartikel Wassenaar

60+ Online nu ook in Wassenaar

Nieuw in Wassenaar is een project waarbij senioren geholpen worden en uitleg krijgen over alle moderne apparaten waarmee de digitale snelweg kan worden betreden. Smartphones, iPads, tablets, of laptops zijn vaak lastig te bedienen maar sinds kort is er ‘60+ Online’. Vakkundig en individueel wordt uitleg gegeven over het apparaat maar ook wordt hulp geboden bijvoorbeeld bij het installeren van apps, internet bankieren of online shoppen. 60+ Online blijkt een schot in de roos.
Door Jan Pieter Becker

majkenHet idee is ontstaan in Almere en daar zorgde een proefproject voor zeer positieve resultaten. Doordat Majken van Wijk (25) bekend was met de initiatiefneemster aldaar is het project ook naar Wassenaar overgewaaid. In ‘Broodje bij de molen’, in de Gravestraat, is op vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur de senior van harte welkom voor ondersteuning met alles dat met de digitale snelweg te maken heeft. De eerste resultaten zijn bijzonder positief en zonder veel reclame is er nu al behoorlijk wat toeloop. Majken: “We geven antwoord op alle digitale vragen, in een rustig tempo. Daarbij controleren we steeds of de gebruiker de uitleg begrepen heeft en het ook zelf kan toepassen. Er is een vrije inloop en iedere oudere met vragen op digitaal gebied is van harte welkom en wordt geholpen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd van 15 euro en dat geld wordt met name gebruikt voor promotiemateriaal en om de website te onderhouden. Er is geen winstoogmerk. Wij zijn allemaal vrijwilligers”. Majken wordt inmiddels geassisteerd door 3 vrijwilligers, die geworven zijn via de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. Majken is coördinator en leidt alles in goede banen. “Het streven is dat iedere bezoeker apart geholpen wordt maar af en toe komt het voor dat twee bezoekers door één vrijwilliger worden geholpen”. Dat 60+ online in een behoefte voorziet is nu al duidelijk. Majken: “Het idee is dat mensen er met hun vragen terecht kunnen, maar er is ook een sociaal aspect, omdat senioren nieuwe contacten aanboren en zelf een sociaal netwerk creëren. Als men een smartphone, laptop of tablet heeft kan men die vrijdagmorgen meenemen. Met een computer gaat dat moeilijk. Het is wel een uitzondering maar het is al een keer gebeurd dat één van onze vrijwilligers bij iemand thuis uitleg heeft gegeven over de computer”.

60+ Online, iedere vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur in ‘Broodje bij de molen’, Gravestraat 2B. Informatie op www.nl60plus.nl of mailen naar info@nl60plus.nl. Ook kunt u contact opnemen met Majken van Wijk, 06-41 47 75 30.

Reacties zijn gesloten.