LEEV! leeskring in Almere Haven

De bibliotheek Almere Haven en LEEV Almere starten een nieuwe inloop-leeskring. Deze leeskring zal 4 keer per jaar plaatsvinden op vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Een leeskring is bedoeld voor mensen die van lezen houden en die het leuk vinden om met anderen over een boek te praten. Ieder leest het boek vooraf en neemt zijn of haar eigen boek meer naar de bespreking. Het boek kan eventueel worden geleend via de bibliotheek.

leev3De eerste bijeenkomst is op vrijdag 21 november. Dan wordt het boek “Een vlucht regenwulpen” van Maarten ’t Hart besproken. Bibliotheken delen dit boek gratis uit aan hun leden in de maand november in het kader van de actie” Nederland Leest” .
De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 20 februari 2015, 22 mei en tot slot 21 augustus. Later worden de boeken bekend gemaakt die dan besproken worden.

Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen, dus wees er snel bij.
Tijdens de boekbespreking krijgen de deelnemers een kopje koffie met wat lekkers aangeboden.

Voor mensen die minder mobiel zijn is deze leesclub goed toegankelijk. Vrijwilligers van LEEV kunnen u eventueel helpen met vervoer of begeleiding. De bibliotheek in Haven is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Er is ook een lift aanwezig en een MIVAtoilet.

Wilt u meedoen of meer informatie ontvangen?
Inschrijfformulieren voor LEEV kunt u vinden bij HierTV,(kerkgracht 41-51) bij de bibliotheek Almere Haven en bij de buurtcentra Polderhof en Meenten en Grienden. Ook kunt u zich opgeven via leev@deschoor.nl en via de bibliotheek. Deelname is gratis.

LEEV biedt senioren mogelijkheden om met anderen samen (culturele) activiteiten te bezoeken. Zo kunt u mensen met dezelfde belangstelling ontmoeten. Vrijwilligers van LEEV begeleiden en helpen eventueel met vervoer als u daar behoefte aan hebt.
LEEV werkt samen met de culturele instellingen in Almere; de schouwburg, Cultureel Centrum Corrosia, de bibliotheek. En ook met individuele kunstenaars en cultureel ondernemers. In het seizoen 2014/2015 start het eerste programma. Daarin kunt u onder andere meedoen met atelierbezoek, theaterbezoek, filmbezoek en masterclasses. Meer informatie via www.deschoor.nl/LEEV of via facebook; LEEV-Almere Aanmelden en/of vragen: leev@deschoor.nl via De Schoor 035-5278500

Reacties zijn gesloten.