Nieuwsbrief november

Toen ik in 2013 begon met 60+ Online had ik niet durven dromen dat dit zo een succes zou hebben!

claudia_hpIn zorgcentrum de Kiekendief, Almere zijn we begonnen met een paar vrijwilligers. Eens per maand komen ouderen met hun tablet of laptop en stellen vragen over het gebruik. Inmiddels hebben we een mooie website en regelmatig melden zich nieuwe leden aan. We blijven ons voor u inzetten en gaan uitbreiden. Met deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en wat u met 60+ Online allemaal kunt.

Nieuwe locaties:
In Almere kunt u nu wekelijks terecht met uw vragen in Stedenwijk, Waterwijk, Buiten en Haven. Dit wordt door 60+ Online en onze partners georganiseerd. We werken samen met Senior Live en De Schoor. Voor exacte dagen en tijden kunt u de evenementen kalender raadplegen: http://nl60plus.nl/kalender/

In Wassenaar beginnen we op 12 december met een groep van 6 enthousiaste vrijwilligers. De inloopochtenden zijn op vrijdagen. U kunt terecht met uw vragen over de laptop of tablet. Per consult van een uur zijn de kosten € 15,-. U wordt persoonlijk geadviseerd door een vrijwilliger. Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk en uit de ervaring blijk dat u op deze wijze sneller leert.

Landelijk gaan we meer inloopochtenden organiseren waar u net zo professioneel wordt geholpen als in Almere en Wassenaar. We zijn op zoek naar vrijwilligers en locaties. Ook willen we graag samenwerken met initiatieven die reeds internethulp aanbieden voor ouderen. Mail ons als u iets weet.

Kennis verbreden:
We merken dat het kennisniveau heel divers is onder ouderen en we kunnen u ondersteunen met vragen als u net begint of al gevorderd bent. Senioren die al jaren ervaring hebben en zich willen verdiepen in iets nieuws kunnen we begeleiden. Zo helpen we met Word, Excel en het ontwerpen van een eigen internetsite. De hoeveelheid app’s die op de markt komen is niet meer bij te houden. Handige app’s die uw leven makkelijker en prettiger maken leggen we u graag uit. Bijvoorbeeld uw favoriete muziek afspelen in Spotify, reizen met de OV app, bloeddruk bijhouden met de ihealth medisana app, om maar een paar te noemen.

Interactief:
Wie 60+ is, heeft een schat aan informatie en ervaring verzameld. Heeft u een verhaal dat u wilt delen? Dan zou u een blog kunnen schrijven. Wilt u een presentatie geven over een bijzondere reis of hobby? We willen heel graag een plek creëren op onze site waar u uw kennis met ons kunt delen. Of een bijeenkomst organiseren waar u aan anderen uw verhaal kunt vertellen.

Naast ons doel iedereen die 60+ is online te brengen, willen we ook een omgeving bieden waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Via onze evenementenkalender willen we graag initiatieven onder de aandacht brengen die voor ouderen interessant zijn. Bijvoorbeeld een georganiseerde wandeling, theaterbezoek, kookclub of yogales. Op deze wijze vinden ouderen snel wat er per dag te doen is. Via een keuze naar categorieën kan in de kalender heel persoonlijk naar eigen voorkeuren worden gezocht. Organisatoren van evenementen voor ouderen zijn van harte welkom op onze agenda.

Organisatie
60+ Online is een organisatie zonder winstoogmerk. We zijn inmiddels bezig met het oprichten van de Stichting 60+ Online.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers die zo enthousiast te werk gaan.

Ik vond het fijn u even te vertellen over de laatste ontwikkelingen. Heeft u iets dat u aan mij of 60+ Online in wilt vertellen, schroom dan niet te mailen: info@nl60plus.nl.

Hartelijke groet,
Claudia Ziegler-Zech
Initiator 60+ Online

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief

Reacties zijn gesloten.