Sociale Media

Voor het registreren en gebruiken van de Sociale Media hebt u een eigen email-adres nodig. Wij adviseren u het gebruik van Googlemail of Hotmail, omdat dit onafhankelijk is van de Internetprovider bij u thuis en het is gratis. Voorbeelden van gangbare Sociale Media zijn: Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Skype.

1 Facebook
facebookFacebook is het medium wat u kunt gebruiken om vrienden te maken, berichten te sturen naar personen en berichten te plaatsen voor een bepaalde groep mensen. Een bericht kan bestaan uit woorden, plaatjes en filmpjes met bewegende beelden en geluid. Ook kunt u dit medium gebruik om zelf geïnformeerd te worden over wat bepaalde organisaties of personen publiceren op Facebook. Denk daarbij aan kranten, maar ook hobby gerelateerde zaken waar uw eigen interesse naar uit gaat. Vrienden en informatiebronnen over de hele wereld zijn toegankelijk. Het medium werkt via het aanmaken van een eigen account op de website genaamd https://www.facebook.com/ of via een APP op de tablet.

2 LinkedIn
linkedinLinkedIn is het medium dat vooral gebruikt wordt in de zakelijk sfeer. Ideaal om uw curriculum vitae op te stellen en beschikbaar te stellen op het internet voor werkgevers en werkzoekenden. Ook hier kunt u verbindingen leggen met groepen, personen en andere interesses. Werkgevers raadplegen ook vaak dit medium om geïnformeerd te raken over een bepaald persoon alvorens deze uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Het medium werkt via het aanmaken van een account op de website genaamd https://nl.linkedin.com/ of via een APP op de tablet.

3 Twitter
twitterTwitter is het medium dat handig is om kleine berichten te communiceren. Elk bericht bestaat louter uit woorden en samen maximaal 140 tekens per bericht. Ook hier zijn koppelingen mogelijk met andere personen en zelfs met Facebook kunt u een verbinding leggen. Mensen met wie u verbonden bent zien uw berichten verschijnen. U kunt ook uw eigen krant samenstellen als het ware, door zelf met de juiste personen verbonden te zijn. Het medium werkt via het aanmaken van een account op de website getiteld https://twitter.com/ of via een APP op de tablet.

4 Instagram
instagramInstagram is het medium dat bedoeld is voor het verspreiden en ontvangen van beeldmateriaal inclusief geluid. U kunt koppelingen met personen maken en zo geïnformeerd blijven over hun laatste foto’s en filmpjes die zij publiceren. Denk aan foto’s en video’s van familieleden of muziekbands bijvoorbeeld. Het medium werkt eveneens via een account op de website genaamd http://instagram.com/ of via een APP op de tablet.

5 Skype
skypeSkype is het medium waarmee u kunt bellen en videobellen met personen. De gratis variant is leuk als alternatief voor de telefoon. Het bellen kan met en zonder beeld geschieden. Het medium werkt ook via een account op de website http://www.skype.com/ of via een APP op de tablet.